Vloeistofdichte vloeren

De beste oplossingen voor hoogwaardige vloeistofdichte vloeren in elke bedrijfsruimte: van fabriek of werkplaats tot laboratorium of toilet.

U bevindt zich hier: Home » Vloeren » Vloeistofdichte vloeren

Vloeistofdichte vloeren

Werkt u in uw bedrijf met chemicaliën, olie en/of zuren? Of waar hygiënische HACCP eisen een belangrijke rol spelen? Een vloeistofdichte vloer is dan vereist. Deze vloeren zijn goed te reinigen en (milieugevaarlijke) vloeistoffen kunnen niet doordringen tot de bodem. Vekavloeren biedt verschillende soorten kunststof vloersystemen die 100% vloeistofdicht zijn: gietvloeren van epoxy of polyurethaan en natuurlijk het eigen Veka Original™ PVC tegelvloersysteem met een hoge antislip waarden tot maar liefst R12. U kunt op onze Veka Original™ vloeren zelfs een verklaring vloeistofdichte voorziening (VVV) aanvragen.

Er is altijd een vloeistofdichte vloer die aansluit bij uw wensen en bij de eisen die in uw branche gesteld worden. Onze adviseurs weten exact wat nodig is en geven advies op maat. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende opname van uw situatie.

Soorten vloeistofdichte vloeren

Hieronder vindt u een opsomming van de verschillende typen vloeistofdichte vloeren. Ze verschillen in functionaliteit en toepassingsmogelijkheden. Zo is het Veka Original™ vloersysteem een echte alleskunner die zelfs bestand is tegen chemicaliën en zuren. Evenals de kunstharsvloeren is dit vloersysteem keihard en extreem slijtvast. Wanneer u juist zoekt naar een sfeerbepalende en gemakkelijk te reinigen vloer in uw kantoor of in de sanitaire ruimtes kiest u voor de PU gietvloer.

Vraag een offerte aan of bel ons wanneer u liever persoonlijk contact wenst. Voor direct online advies maakt u gebruik van onze handige keuzehulp.

Veka Original™

Verlijmd en gelast PVC tegelvloersysteem

Met het Veka Original™ PVC tegelvloersysteem kunt u alle kanten op. Deze PVC tegels zijn duurzaam vervaardigd uit 100% gerecyclede materialen door onze producent WALA® in Duitsland. De tegels worden verlijmd aan de ondervloer en onderling gelast om de vloer compleet vloeistofdicht te maken. De vloer is mede daardoor ook extreem zwaar belastbaar en super slijtvast. Dit HACCP vloersysteem past ook perfect binnen de hygiëne-eisen die worden gesteld aan keukenvloeren in de horeca. Met een hoge antislip waarde (tot maar liefst R12) kan de Veka Original™ zelfs worden toegepast in natte ruimtes. De PVC tegels en lasdraden zijn beschikbaar in verschillende structuren en kleuren.

  • Volledig vloeistofdicht: conform verklaring vloeistofdichte voorziening (VVV).
  • Stoot- en slijtvast en zwaar belastbaar: geschikt voor gebruik palletwagen en heftruck, schuiven met materiaal of het plaatsen van machines.
  • Antislip en veilig: voor nagenoeg alle werkomstandigheden.
  • Geluidsdemping: hoge geluidsdempende waarden.
  • HACCP: dus uitermate geschikt voor voedselverwerking en horeca.
  • Hygiënisch en onderhoudsarm: eenvoudig schoon te maken en houden.
  • Bestand tegen vetten en de meeste chemicaliën: er kunnen geen vloeistoffen in de bodem doordringen.

Ons Veka Original™ vloersysteem voelt zich helemaal thuis in omgevingen waar de eindgebruiker extreem hoge eisen stelt aan de vloerafwerking. De vloer ziet er goed en professioneel uit en is eenvoudig te reinigen. Dit vloersysteem is in veel ruimtes toepasbaar en is onder andere geschikt voor:

  • Horeca
  • Automotive
  • Industrie
  • Praktijkonderwijs
  • Poppodia
  • Werkplaatsen

Het VEKA Original vloersysteem biedt een duurzame en hoogwaardige vloeroplossing voor zowel industriële als commerciële ruimtes. Het begint met een vlakke en stabiele vormvaste ondergrond. Hierop wordt veelal een vochtscherm aangebracht om te voorkomen dat vocht uit de ondergrond doordringt naar de bovengelegen vloerafwerking. Vervolgens wordt de lijm aangebracht en uiteindelijk het Veka Original™ vloersysteem.

De PVC tegels worden verlijmd op de ondergrond en middels de liplasverbinding aan elkaar verbonden met koudlas. Om het geheel vloeistofdicht te maken worden er naden gefreesd welke met lasdraad worden dicht geseald.  Tot slot wordt de rand van de vloer afgewerkt met bijpassende plinten en profielen. Deze afwerking zorgt voor een naadloze overgang tussen de vloer en de muur, en draagt bij aan een strak en professioneel eindresultaat.

De Veka Original™ PVC tegels met gladde en nerf oppervlaktestructuur zijn beschikbaar in 3 verschillende kleuren: grijs, antraciet en zwart. Het is goed mogelijk om verschillende kleuren in één bedrijfsvloer (ruimte) met elkaar te combineren omdat de tegels maatvast zijn met dezelfde laslip. De traanplaat oppervlaktestructuur is alleen beschikbaar in zwart. De tegels worden aan de oppervlakte (zichtbaar) thermisch gelast met een lasdraad die in 9 kleuren beschikbaar is.

Vanaf 200 m² is het ook mogelijk om de Veka Original™ PVC tegels in de door u gewenste RAL kleur te laten produceren. Vraag naar de mogelijkheden.

De Veka Original™ is beschikbaar met 3 oppervlaktestructuren. Het is goed mogelijk om verschillende structuren in één bedrijfsvloer (ruimte) met elkaar te combineren omdat de tegels maatvast zijn met dezelfde laslip. Alle oppervlaktestructuren hebben een goede antislipwaarde, de traanplaat oppervlaktestructuur is extreem antislip.

Zoek niet verder naar het verschil tussen WALA® PVC tegels en Veka Original™ PVC tegels. Vekavloeren is exclusief distributeur en installateur van Walter Landers GmbH, dé maatstaf voor kwaliteit en degelijkheid in PVC tegelvloeren. De Veka Original™ PVC tegels en accessoires worden dus geproduceerd door de Duitse fabrikant WALA®.

Veka Original PVC liplastegel

PU gietvloer

Naadloos gegoten polyurethaan vloer

Polyurethaan gietvloeren zijn ideaal wanneer uitstraling en comfort gecombineerd moeten worden in functionele ruimtes. Deze vloeistofdichte vloeren worden toegepast in onder andere kantoren, scholen, winkels, showrooms, gezondheidscentra, sanitaire ruimtes, kantines en restaurants. Ze worden in meerdere lagen gegoten tot een naadloze en drempelloze vloer. De PU gietvloer beschikt mede daardoor over uitstekende hygiënische eigenschappen en is voedselveilig. PU gietvloeren zijn thermisch geleidend en kunnen goed over vloerverwarming worden aangebracht. Er zijn heel veel kleuren en kleurcombinaties mogelijk en ook behoren holle hoekplinten tot de mogelijkheden. U kunt het zo gek niet bedenken, bijna alles is mogelijk met een PU gietvloer.

Meer weten? Vraag onze adviseurs naar de beste oplossing voor uw bedrijf.

  • Elasticiteit: het voordeel van een polyurethaanvloer is zijn hoge elasticiteit. Door deze flexibele structuur zijn vloeren op basis van polyurethaanhars minder gevoelig voor scheuren en kunnen ze ook geluid dempen.
  • Volledig vloeistofdicht en naadloos: er komt geen vloeistof door de vloer heen omdat de vloer wordt gegoten is er geen enkele naad in te vinden is.
  • Slijtvast: door de samenstelling van de kunststof die we gebruiken voor onze vloeren is het resultaat slijtvast.
  • Zwaar belastbaar: het materiaal van onze kunststof vloeren is bestand tegen hoge druk. Dit betekent dat u zware meubels of bedrijfsapparatuur kunt plaatsen zonder dat deze in de vloer zakken.
  • UV bestendig: sommige vloeren verkleuren na verloop van tijd op plekken die de zon vaak raakt. Om dit te voorkomen zijn onze vloeren UV bestendig.
  • Eenvoudig schoon te maken: door het vlakke en naadloze oppervlak waar geen vloeistof in trekt is de vloer gemakkelijk schoon te maken.
  • Bestand tegen chemicaliën: de gietvloeren van kunststof zijn goed bestand tegen chemicaliën.
  • Duurzaam: onze gietvloeren worden van duurzame materialen gemaakt, hierdoor hebben de vloeren een lange levensduur.
  • Oplosmiddelvrij en emissiearm: de compositie van de vloeren bevat geen oplosmiddelen en is daarnaast emissiearm. Zo dragen we ons steentje bij aan het milieu.

Polyurethaanvloeren zijn door de elastische structuur uitermate geschikt voor woningen, scholen, winkels, laboratoria, ziekenhuizen, drukkerijen, kantines en musea.

Arturo presenteert met trots een volledig EMICODE® EC1 PLUS gecertificeerd gietvloersysteem, het Arturo PU2060 Gietvloersysteem. Dit systeem heeft de laagst mogelijke emissie van vluchtige organische stoffen (VOS). Begin 2023 behaalden ze voor de eerste producten het prestigieuze EMICODE-keurmerk. Alle producten in het Arturo PU2060 Gietvloersysteem zijn gecertificeerd met de hoogste klasse: EMICODE® EC1 PLUS.

Bij het aanbrengen van een PU gietvloer begint het proces met de primerlaag. Deze wordt aangebracht om de ondergrond te sealen en zorgt voor een optimale hechting met de volgende lagen. Een optionele schraaplaag kan worden toegevoegd voor extra egalisatie, waarbij kleine oneffenheden worden weggewerkt om een vlakke basis te creëren. De PU gietlaag zelf wordt gemengd en zorgvuldig over de vloer gegoten.  Een optionele topcoat, transparant of gekleurd, biedt extra bescherming tegen slijtage en UV-straling en kan de vloer een glanzende of matte afwerking geven.

De Emissiearme Toplak

Arturo Ultimat is een matte, transparante, waterhoudende 2-componenten toplak op basis van polyurethaanhars. Deze toplak is ontworpen met een zeer hoge slijtvastheid en krasbestendigheid, waardoor het oppervlak duurzaam beschermd blijft. Daarnaast is de Arturo Ultimat gemakkelijk te reinigen en geeft het een strak en mat uiterlijk aan elke vloer.

Belangrijke kenmerken van Arturo Ultimat:

  • Eenvoudige verwerkbaarheid
  • Hoge chemicaliënbestendigheid
  • UV-bestendigheid
  • Beschikbaar in een antislip uitvoering

Arturo Ultimat biedt een uitstekende bescherming met behoud van een fraaie esthetiek, ideaal voor diverse toepassingen.

EMICODE® is een toonaangevend classificatiesysteem dat wordt gebruikt om de emissie van vluchtige organische stoffen (VOS) in bouwmaterialen te beoordelen. Met een EMICODE®-certificering kunnen professionals zoals jij gemakkelijk materialen selecteren die lagere VOS-emissies hebben.

Het EMICODE®-classificatiesysteem deelt bouwmaterialen in verschillende niveaus in:

  • EC1 PLUS: Zeer lage emissie
  • EC1: Lage emissie
  • EC2: Beperkt aanvaardbare emissie

Alleen producten die voldoen aan de strengste eisen worden in de hoogste klasse, EMICODE® EC1 PLUS, ingedeeld.

Voordelen van een Betere EMICODE®-Classificatie

Producten met een hogere EMICODE®-classificatie dragen bij aan:

  • Een gezonder binnenklimaat
  • Verbeterde luchtkwaliteit
  • Verminderde blootstelling aan schadelijke stoffen

Arturo-producten met een EMICODE® EC1 PLUS-classificatie worden erkend door BREEAM en LEED. Hierdoor zijn ze ideaal voor gebruik in nieuwbouw- en renovatieprojecten, zoals scholen, kantoren en woningen.

Het belangrijkste verschil tussen een PU gietvloer (polyurethaan gietvloer) en een epoxy gietvloer ligt in de hardheid van de gebruikte kunsthars. PU gietvloeren zijn zachter en elastischer. Dit maakt ze comfortabeler om op te lopen en beter bestand tegen krassen. PU gietvloeren zijn ideaal voor ruimtes waar comfort en geluidsreductie belangrijk zijn, zoals kantoren, winkels en woningen. Ze bieden ook goede weerstand tegen chemicaliën, maar zijn over het algemeen minder geschikt voor zeer zware mechanische belasting dan epoxy gietvloeren.

Epoxy gietvloer

Naadloos gegoten ijzersterke kunsthars vloer

De epoxy gietvloer is enorm hard en vloeistofdicht. Bestand tegen vetten, gevaarlijke stoffen en de stootdruk van grote machines en voertuigen. Deze functionele afwerklaag wordt naad- en drempelloos gegoten door de hele ruimte en aangrenzende ruimtes en maakt de ondervloer stofvrij. Ideaal in bijvoorbeeld grote loodsen, magazijnen en productiehallen waarin met zwaar geschut wordt gewerkt. Maar zeker ook goed toepasbaar in de wat kleinere werkplaats of garage. De epoxy gietvloer is eenvoudig te reinigen en vraagt weinig onderhoud. Beschikbaar in vrijwel alle kleuren en het is ook goed mogelijk om belijning en markering aan te brengen.

Advies nodig? We denken graag met u mee voor de vloer die geschikt is voor uw bedrijf en toepassing.

  • Volledig vloeistofdicht en naadloos: Geen naden of kieren zorgen ervoor dat vloeistoffen niet doorlekken, en de vloer blijft droog.
  • Slag- en stootvast: Na uitharding wordt de epoxy keihard, bestand tegen zware belastingen en schokken.
  • Zeer zwaar belastbaar: Bestand tegen hoge druk, ideaal voor zware machines en bedrijfsapparatuur.
  • Eenvoudig schoon te maken: De vlakke, naadloze afwerking maakt deze vloer hygiënisch en makkelijk te reinigen.
  • Bestand tegen chemicaliën: Weerstaat lekkages van chemische stoffen, zuren en diverse andere chemicaliën.

Epoxyvloeren zijn oorspronkelijk ontwikkeld voor industriële omgevingen zoals fabrieksgebouwen en bedrijfsloodsen. Hun uitzonderlijke hardheid en duurzaamheid maken ze geschikt voor gebruik in de industrie en andere zware toepassingen.

Epoxy, gewonnen uit aardolie en behorend tot de kunststoffen (polymeren), wordt veel gebruikt in industriële toepassingen vanwege zijn hardheid. De vloer bestaat uit meerdere lagen epoxyhars die één voor één in vloeibare vorm op de bestaande ondervloer worden aangebracht. Elke laag moet drogen voordat de volgende laag wordt aangebracht. Dit proces resulteert in een robuust vloersysteem dat jarenlang meegaat.

Met meer dan 50 beschikbare kleuren kunt u uw epoxy gietvloer volledig aanpassen. Door kleuren te combineren, ontstaan eindeloze mogelijkheden. U kunt ook vormen, lijnen of zelfs uw logo in de vloer laten gieten. Optioneel kan de gietvloer worden voorzien van een antislipafwerking.

Het belangrijkste verschil tussen een PU gietvloer (polyurethaan gietvloer) en een epoxy gietvloer ligt in de hardheid van de gebruikte kunsthars. Epoxyhars is aanzienlijk harder dan polyurethaan hars. Hierdoor zijn epoxy gietvloeren bij uitstek geschikt voor omgevingen met zware belasting, zoals loodsen, magazijnen en werkplaatsen waar heftrucks en zware machines worden gebruikt. Ze bieden uitstekende weerstand tegen slijtage, chemicaliën en fysieke impact.

Troffelvloer

Naadloos gegoten kunstharsvloer met zandkorrels

Deze naadloze gietvloer is keihard en wordt (in tegenstelling tot de epoxy gietvloer) gegoten met zand, fijn grind of kwartskorrels die worden gemengd met de epoxyhars. De vloer is daardoor oersterk, krasbestendig, bestand tegen chemicaliën en gemakkelijk in onderhoud. Dit is een van de sterkste harde vloeren op de markt. Deze sterke, slijtvaste vloer is heel geschikt voor industriële omgevingen en bestand tegen zware voertuigen en machines. Deze voldoet ook aan de strenge HACCP normen en is daarmee ook uitstekend geschikt voor de voedingsindustrie, horeca keukens, restaurants en ziekenhuizen. De korrel die in de vloer verwerkt is zorgt voor goede antislipwaarden waardoor de vloer ook geschikt is voor natte ruimtes.

Meer weten of een offerte aanvragen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

  • Stevig en licht elastisch: Comfortabel om op te lopen en minder hard bij een val.
  • Volledig vloeistofdicht en naadloos: Voorkomt doorlekken van vloeistoffen dankzij het ontbreken van naden of kieren.
  • Slijtvast en duurzaam: Gaat tientallen jaren mee en is bestand tegen intensief gebruik.
  • Zeer zwaar belastbaar: Kan grote druk weerstaan zonder blijvende schade.
  • Eenvoudig schoon te maken: Hygiënisch en gemakkelijk te reinigen oppervlak.
  • Bestand tegen chemicaliën: Weerstaat verschillende soorten zuren en chemicaliën.
  • Compatibel met vloerverwarming: Goede warmtegeleiding zonder risico op scheurvorming.

De epoxy troffelvloer is veelzijdig inzetbaar en geschikt voor diverse industriële toepassingen, waaronder productiehallen en werkplaatsen. Dankzij zijn esthetische uitstraling wordt de troffelvloer ook vaak gebruikt in showrooms, inclusief (auto)showrooms.

De troffelvloer bestaat uit gekleurde zandkorrels gemengd met transparante epoxyhars. Dit mengsel wordt met een vlakke spaan op de vloer aangebracht, waarna het uithardt tot een stevige laag. Na het uitharden wordt de vloer geseald met epoxyhars voor een vloeistofdichte afwerking en extreme duurzaamheid. Een slijtvaste toplak kan optioneel worden toegevoegd, inclusief een antislipafwerking.

De keuze voor een glanzende of matte afwerking, evenals het toevoegen van antislipkorrels, biedt extra opties voor het aanpassen van de troffelvloer. De kleur van de vloer wordt bepaald door de gekozen zandkorrels, variërend van subtiele tinten tot opvallende kleuren. Voor een uniforme afwerking kunnen holplinten en opstanden van hetzelfde materiaal worden toegevoegd, wat bijdraagt aan de eenvoudige reiniging en onderhoud van de vloer.

Meer informatie of advies op maat?

Heeft u moeite met het maken van een keuze? Wilt u een offerte voor uw vloeistofdichte bedrijfsvloer? Onze adviseurs voorzien u graag van deskundig en vrijblijvend advies en prijsopgave. Bel ons op telefoonnummer 010 437 41 70, stuur een e-mail naar info@vekavloeren.nl, of gebruik het online contactformulier. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.