Dé #1 Kunstof Gietvloer | Bekijk de voordelen | Vekavloeren

Kunststof gietvloeren

Daarom valt de keuze steeds vaker op een gietvloer. Kunststof gietvloeren zijn naadloze vloeren die in meerdere lagen worden aangebracht op een bestaande ondervloer. Een kunststofvloer kan veel rust creëren of juist een ruimte eruit laten springen, afhankelijk van het ontwerp en het aantal kleuren dat wordt gebruikt.

Hoe wordt een kunststof vloer gemaakt?

Een kunststof gietvloer wordt opgebouwd uit vijf lagen. Deze worden één voor één in vloeibare vorm aangebracht op uw bestaande ondervloer. Wanneer de vorige laag droog is, kan de volgende er weer overheen. In het vloerenmengsel kan gekozen worden voor een enkele kleur of juist voor meerdere kleuren. Als afwerking komt dan nog een toplak. Deze kan glimmend of mat zijn, wat een grote invloed heeft op het uiteindelijke resultaat. Wanneer alle lagen volledig zijn uitgehard ontstaat er een uniek vloersysteem dat jarenlang meegaat.

De voordelen van een kunststof gietvloer

De uitstraling staat bij een gietvloer van kunststof centraal, het moet er mooi uitzien en een professionele indruk geven. Door de vele mogelijkheden die een kunststof gietvloer biedt bent u daarvan verzekerd, maar er zijn daarnaast nog andere voordelen:

Duurzaamheid – Onze gietvloeren worden van duurzame kunststof gemaakt, hierdoor hebben de vloeren een lange levensduur.
Toepasbaar met vloerverwarming – De kunststof is bestand tegen vloerverwarming. Die kan dus aan blijven staan zodat u met warme voeten over de nieuwe vloer kunt lopen.

Volledig vloeistofdicht – Er komt geen vloeistof door de vloer heen. Bij houten vloeren trekt een gevallen plas vloeistof bijvoorbeeld snel in de vloer en ondervloer, waardoor deze kan vervormen. Met een kunststof vloer is dit onmogelijk.

Volledig naadloos – Omdat de vloer wordt gegoten is er geen enkele naad in te vinden.

Slijtvast en krasbestendig – Door de samenstelling van het kunststof dat we gebruiken voor onze vloeren is het resultaat slijtvast en krasbestendig.

Zwaar belastbaar – Het materiaal van onze kunststof vloer is bestand tegen hoge druk. Dit betekent dat u zware meubels of bedrijfsapparatuur kunt plaatsen zonder dat deze in de vloer zakken zoals dat bijvoorbeeld bij linoleum vloeren vaak gebeurt.

UV bestendig – Sommige vloeren verkleuren na verloop van tijd op plekken die de zon vaak raakt. Om dit te voorkomen zijn onze vloeren UV bestendig. Die verkleuring is dus verleden tijd.

Natuurlijke materialen – We gebruiken zoveel mogelijk natuurlijke materialen in de samenstelling van onze kunststof vloeren.

Eenvoudig schoon te maken – Door het vlakke en naadloze oppervlak waar geen vloeistof in trekt is de vloer gemakkelijk schoon te maken.

Eenvoudig in onderhoud – Onze gietvloeren zijn gemakkelijk in het onderhoud. Met onze VekaCleaner kunt u de vloer in een mum van tijd reinigen en ook het periodieke onderhoud vraagt weinig inspanning.

Bestand tegen chemicaliën – De gietvloeren van kunststof zijn goed bestand tegen chemicaliën. In combinatie met de gemakkelijke reiniging betekent dit dat u zich geen zorgen hoeft te maken om eventueel gemorste stoffen.

Oplosmiddelvrij en emissiearm – De compositie van de vloeren bevat geen oplosmiddelen en is daarnaast emissiearm. Zo dragen we ons steentje bij aan het milieu.

Kies uw kleur

De kunststof gietvloeren worden in vijf lagen aangebracht. Wanneer er gekozen wordt voor een enkele monokleur dan zijn er meer dan 50 verschillende kleuren waarin de vloer gegoten kan worden. Door kleuren met elkaar te combineren wordt het aantal mogelijkheden eindeloos. Daarnaast zijn er ook nog allerlei opties om bijvoorbeeld vormen, lijnen of zelfs uw logo in de vloer te laten gieten. Zo wordt iedere gietvloer uniek.

We helpen u graag bij verder met uw wensen voor een nieuwe vloer. Neem daarom voor al uw vragen contact met ons op zodat we u een passend advies kunnen geven.

Wij komen graag met u in contact

Heeft u een vraag over een vloer, de toepassing ervan of wellicht wilt u dat wij meedenken over uw vloeroplossing. Vekavloeren staat voor u klaar. U kunt ons bereiken op drie manieren:

via de mail: info@vekavloeren.nl

VIa de telefoon 010-4374170 

of u kunt uw vraag stellen via ons contactformulier.  

Inspiratie nodig? bekijk onze social media