Dé #1 Minerale Gietvloer - Veka Minerals | Vekavloeren

Minerale gietvloeren

Een cementgebonden gietvloer met een karakteristiek en industrieel charisma.

Een gietvloer heeft een strak uiterlijk en is een zeer duurzame oplossing voor uw vloer. De minerale gietvloer bestaat voor 100% uit mineralen en is daarmee een alternatief op de kunststofgietvloer. Dit type vloer staat ook wel bekend als een cementgebonden gietvloer met een betonlook. De uitstraling is warm met een robuuste look en feel. De matte toplak die als laatst wordt aangebracht creëert rust en na uitharding van alle lagen ontstaat er een uniek vloersysteem.

De uitstraling staat bij een minerale gietvloer centraal. De vloeren worden mooi egaal en zorgen op die manier voor een prachtig resultaat. Daarnaast zijn er nog vele andere voordelen:

 

 • Duurzaamheid. Deze minerale vloer gaat zeer lang mee omdat deze uit meerdere lagen mineralen bestaat. Deze vormen na uitharding een massief stuk dat niet snel zal slijten.
 • Toepasbaar met vloerverwarming. Vloerverwarming is een duurzame en prettige manier om een ruimte te verwarmen. Deze werkt in combinatie met een gietvloer optimaal.
 • Volledig vloeistofdicht. Een parketvloer kan kromtrekken wanneer er vloeistof op wordt gemorst. Anderzijds maakt dit het schoonmaken ook een stuk lastiger. De cementgebonden gietvloer laat geen enkele vloeistof door.
 • Volledig naadloos. De vloer wordt in vloeibare vorm aangebracht. De substantie vult alle hoekjes, lijntjes en gaatjes. Dit betekent dat er geen enkele naad in te vinden zal zijn.
 • Slijtvast en krasbestendig. De vloer kan tegen een flink stootje vanwege het stevige materiaal. Schuivende stoelen, een kar met een kapot wieltje of naaldhakken vormen geen uitdaging voor een minerale vloer.
 • UV bestendig. Sommige vloeren kunnen na verloop van tijd verkleuren door het zonlicht dat door de ramen schijnt. Deze gietvloer is daar tegen bestand.
 • Zwaar belastbaar. Omdat de minerale gietvloer tijdens het uitharden zeer stevig wordt, kunt u deze zwaar belasten. U kunt er dus objecten zoals grote speakers of een piano op plaatsen zonder dat deze na verloop van tijd in de vloer zakken.
 • Natuurlijke materialen. Deze vloeren bestaan volledig uit mineralen. U krijgt op die manier niet alleen een mooi maar ook een zeer natuurlijk resultaat.
 • Eenvoudig schoon te maken. De vloer laat geen vloeistof door, is volledig naadloos en bovendien zeer egaal. Dat maakt het schoonmaken een stuk makkelijker.
 • Eenvoudig in onderhoud. Het onderhoud is om bovenstaande redenen eveneens eenvoudig uit te voeren. Daar komt nog bij dat de vloer dusdanig sterk is dat u veel minder vaak onderhoud hoeft uit te voeren dan bij veel andere vloeren het geval is.
 • Bestand tegen chemicaliën. Het kan gebeuren dat er chemicaliën worden gemorst. Nadat de vloer volledig is uitgehard zal dit geen invloed meer kunnen uitoefenen op het oppervlak, omdat deze geen vocht doorlaat en een grote weerstand heeft.
 • Oplosmiddelvrij en emissiearm. Het milieu is belangrijk. Daarom zijn deze vloeren vrij van oplosmiddelen en beperken we de voetafdruk die zowel de vloer als het aanbrengen daarvan achterlaat op het milieu.  

Kleuren

Een minerale gietvloer wordt in 4 lagen aangebracht. In het mengsel van de tweede laag wordt er een pigment toegevoegd die de substantie kleurt. Er zijn in totaal 10 kleuren die kunnen worden toegevoegd.  Naast de kleur zal altijd de hand van meester voor een groot deel het eindresultaat bepalen waardoor elke vloer uniek is.

Wij komen graag met u in contact

Heeft u een vraag over een vloer, de toepassing ervan of wellicht wilt u dat wij meedenken over uw vloeroplossing. Vekavloeren staat voor u klaar. U kunt ons bereiken op drie manieren:

via de mail: info@vekavloeren.nl

VIa de telefoon 010-4374170 

of u kunt uw vraag stellen via ons contactformulier.  

Inspiratie nodig? bekijk onze social media